Retete de bauturi

Sirop de cirese amare

Retete de bauturi: Sirop de cirese amare

Sirop de cirese amare



Ingrediente reteta:


  1. 4 kg. cirese amare

  2. 2 kg. zahar

  3. 2 litri de apa

  4. 100 gr. samburi de fructe



Timp de preparare: 40 de minute


Mod de preparare:

Se curata fructele de codite, de samburi si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun intr-un tifon care se leaga cu o sfoara si se agata deasupra unei oale curate. Se lasa sa se scurga de tot, apoi se face un sirop legat din apa si zahar. Cand siropul este bine legat, se pune sucul de fructe si se mai lasa sa clocoteasca amestecul un sfert de ora dupa care se ia de pe foc. Se pune siropul obtinut in sticle curate si incalzite, se leaga cu celofan pus in doua si umezit pe o parte si se acopera cu multe paturi. Aceasta este pasteurizarea cea mai usoara. Pasteurizarea se mai poate face si astfel: sticlele reci, bine legate, se pun pe tava neagra a aragazului, se aprinde focul si se lasa sticlele in cuptor o ora la foc potrivit. Tava se foloseste uscata. O alta metoda de pasteurizare este cea traditionala: sticlele se pun intr-un vas mare plin cu apa rece atat cat sa ajunga la nivelul siropului din sticle. Se fierbe apa o ora. Ca sa nu se sparga, sticlele se infasoara cu carpe sau cu hartie. Se racesc in apa in care au fiert. Se pun in camara a doua zi si se pastreaza la loc uscat.

Retete de bauturi: din categoria siropuri





Bijuteria de lux Papillon Construct