Retete de bauturi

Sirop de fructe

Retete de bauturi: Sirop de fructe

Sirop de fructe



Ingrediente reteta:


  1. 2 kg. visine

  2. 2 kg. cirese amare

  3. 2 kg. capsuni

  4. 3 kg. zahar

  5. o vanilie



Timp de preparare: 40 de minute


Mod de preparare:

Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Daca fructele au seminte, acestea se scot. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei oale cu gura larga. Se lasa sa se scurga dupa care tifonul se leaga si se lasa sa se scurga foarte bine pana cand fructele nu mai au suc. Din pulpa fructelor se face gem. Daca se poate prepara din ele vin, atunci fructele nu se curata de samburi. Zaharul se amesteca pe foc cu 2 litri de apa, pana cand ajunge consistent. Se pune sucul limpede si se lasa sa clocoteasca cu siropul de zahar un sfert de ora. Se ia de pe foc si se pune siropul cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Siropul se poate pastra si nepasteurizat, daca este bine legat. Sucul tulbure ramas la fundul vasului se pune la gem sau la vin.

Retete de bauturi: din categoria siropuri





Bijuteria de lux Papillon Construct